Home » Developer & Programmer » Application Express, ORDS & MOD_PLSQL » APEX 3.2 Installation (Apex 3.2, Windows XP)
APEX 3.2 Installation [message #466874] Wed, 21 July 2010 09:52 Go to next message
zahidbashir
Messages: 34
Registered: September 2009
Member
Hi,
I have installed Apex 3.2 on windows xp for the first time. Everything went fine as i was following a tutorial. Now when i want to browse apex by typing http://127.0.0.1:8080/apex, I just don't see anything.
Please guide me
Regards,
Re: APEX 3.2 Installation [message #466942 is a reply to message #466874] Wed, 21 July 2010 13:19 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 21564
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
How does that "nothing" look like?

Did you follow instructions written in the documentation AFTER you managed to install Apex (i.e. the one that describes next steps)?
Re: APEX 3.2 Installation [message #466944 is a reply to message #466874] Wed, 21 July 2010 13:26 Go to previous messageGo to next message
BBMamun
Messages: 94
Registered: February 2010
Location: Dhaka, Bangladesh
Member
I think you missed the load image step. Please go through the installation steps again and look for the portion where image loading part is handled. Look for apxldimg.sql file in the apex folder. try loading the images (sql>@apxldimg.sql or see the syntax) as stated in the installation process.

Regards

Hasan Al Mamun
Programmer
Bangladesh Bank
Dhaka, Bangladesh
Re: APEX 3.2 Installation [message #466946 is a reply to message #466944] Wed, 21 July 2010 13:40 Go to previous messageGo to next message
zahidbashir
Messages: 34
Registered: September 2009
Member
Thanks,
No, I didn't missed that part. I did this step(apxldimg.sql).
As for as the next steps, there were no more steps as i read two, three tutorials on this topic but there were none. I also searched various forums but couldn't figure it out. "Nothing" was actually the message "The Page Cannot be displayed" Smile
One thing more, I cannot find any link to the apex ( from where i can launch apex) after installation. Please I beg your pardon if my queries sounds silly as I am a begginer.
Regards,

[Updated on: Wed, 21 July 2010 13:41]

Report message to a moderator

Re: APEX 3.2 Installation [message #466948 is a reply to message #466946] Wed, 21 July 2010 14:16 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 21564
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Questions aren't silly - we are just trying to figure out what is going on. After all, only you know what you have, while we know only what you tell us.

So: where exactly did you install Apex? Is the database that contains Apex on your local computer? Is the database up and running? Can you connect to it via SQL*Plus?

As of Apex: can you login to administration services (http://localhost:8080/apex/apex_admin)?
Re: APEX 3.2 Installation [message #466952 is a reply to message #466948] Wed, 21 July 2010 14:36 Go to previous messageGo to next message
zahidbashir
Messages: 34
Registered: September 2009
Member
Smile yeah you are very much right.
The Database is running my local computer. It is running and i can connect to it using SQL*PLUS. I cannot login to the apex_admin as the link displays the same result 'Page cannot be displayed'.
I read in some forum about the listener. Here is the lnsrctl status output

LSNRCTL for 32-bit Windows: Version 10.2.0.3.0 - Production on 22-JUL-2010 12:33
:37

Copyright (c) 1991, 2006, Oracle.  All rights reserved.

Connecting to (DESCRIPTION=(ADDRESS=(PROTOCOL=IPC)(KEY=EXTPROC1)))
STATUS of the LISTENER
------------------------
Alias                     LISTENER
Version                   TNSLSNR for 32-bit Windows: Version 10.2.0.3.0 - Produ
ction
Start Date                19-JUL-2010 09:39:03
Uptime                    3 days 2 hr. 54 min. 37 sec
Trace Level               off
Security                  ON: Local OS Authentication
SNMP                      OFF
Listener Parameter File   E:\oracle\product\10.2.0\db_1\network\admin\listener.o
ra
Listener Log File         E:\oracle\product\10.2.0\db_1\network\log\listener.log

Listening Endpoints Summary...
  (DESCRIPTION=(ADDRESS=(PROTOCOL=ipc)(PIPENAME=\\.\pipe\EXTPROC1ipc)))
  (DESCRIPTION=(ADDRESS=(PROTOCOL=tcp)(HOST=127.0.0.1)(PORT=1521)))
Services Summary...
Service "PLSExtProc" has 1 instance(s).
  Instance "PLSExtProc", status UNKNOWN, has 1 handler(s) for this service...
Service "orcl" has 1 instance(s).
  Instance "orcl", status READY, has 1 handler(s) for this service...
Service "orclXDB" has 1 instance(s).
  Instance "orcl", status READY, has 1 handler(s) for this service...
Service "orcl_XPT" has 1 instance(s).
  Instance "orcl", status READY, has 1 handler(s) for this service...
The command completed successfully


Also i heard about the dads.conf but couldn't find it anywhere on my computer.

[Updated on: Wed, 21 July 2010 14:48]

Report message to a moderator

Re: APEX 3.2 Installation [message #466955 is a reply to message #466952] Wed, 21 July 2010 15:03 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 21564
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Go to Start - Control panel - Internet options - Security tab - Local internet - Sites button - Advanced button. Add 127.0.0.1 to the zone, and click OK.

Now try again. What happens?

P.S. Is the firewall turned on? Try to (temporarily) turn it off.

[Updated on: Wed, 21 July 2010 15:03]

Report message to a moderator

Re: APEX 3.2 Installation [message #466958 is a reply to message #466955] Wed, 21 July 2010 15:13 Go to previous messageGo to next message
zahidbashir
Messages: 34
Registered: September 2009
Member
Firewall is off. Tried that setting but still same message.
Re: APEX 3.2 Installation [message #466959 is a reply to message #466958] Wed, 21 July 2010 15:15 Go to previous messageGo to next message
zahidbashir
Messages: 34
Registered: September 2009
Member
I can browse the database control (http://127.0.0.1:1158/em/)
Re: APEX 3.2 Installation [message #466960 is a reply to message #466959] Wed, 21 July 2010 15:22 Go to previous messageGo to next message
Littlefoot
Messages: 21564
Registered: June 2005
Location: Croatia, Europe
Senior Member
Account Moderator
Did you try to shutdown the database, and then start it up again?
Re: APEX 3.2 Installation [message #466961 is a reply to message #466959] Wed, 21 July 2010 15:24 Go to previous messageGo to next message
zahidbashir
Messages: 34
Registered: September 2009
Member
I tried to telnet on port 8080. I hope its correct way to check a port.
Microsoft Telnet> open localhost 8080
Connecting To localhost...Could not open connection to the host, on port 8080: C
onnect failed
Re: APEX 3.2 Installation [message #467186 is a reply to message #466874] Thu, 22 July 2010 09:27 Go to previous messageGo to next message
BBMamun
Messages: 94
Registered: February 2010
Location: Dhaka, Bangladesh
Member
What is you Database? is it Oracle 10g Express Edition(XE) or 10g Enterprise Edition(EE) ? For XE url is http://<server-name>:8080/apex for EE http://<server-name>:7777/pls/apex. Remember for EE Installation process is lot different and difficult and you will need 10g companion cd.

Regards

Hasan AL Mamun

Re: APEX 3.2 Installation [message #467188 is a reply to message #467186] Thu, 22 July 2010 09:46 Go to previous messageGo to next message
zahidbashir
Messages: 34
Registered: September 2009
Member
Thanks alot for your time.
I have installed it on Enterprise Edition(EE). I tried the link http://127.0.0.1:7777/pls/apex but still see the same 'Page cannot be displayed Message'. Will you please provide me with link for installation of apex on EE (Windows XP). I tried my best but couldn't google one. Oracle provided documentation with apex is bit hard for me to grasp.
Regards,
Re: APEX 3.2 Installation [message #467874 is a reply to message #467186] Tue, 27 July 2010 21:04 Go to previous messageGo to next message
dbhossain
Messages: 155
Registered: August 2007
Location: Dhaka
Senior Member

http://www.apexexplorer.com/2010/05/10/how-to-install-apex-3-2-1-in-oracle-10g-ee/
Re: APEX 3.2 Installation [message #468544 is a reply to message #467874] Fri, 30 July 2010 11:00 Go to previous messageGo to next message
dr.s.raghunathan
Messages: 540
Registered: February 2008
Senior Member
last question what browser you are using
Re: APEX 3.2 Installation [message #468596 is a reply to message #466874] Fri, 30 July 2010 23:09 Go to previous message
BBMamun
Messages: 94
Registered: February 2010
Location: Dhaka, Bangladesh
Member
I think url in the dbhossain's post will solve the problem.

[Updated on: Fri, 30 July 2010 23:10]

Report message to a moderator

Previous Topic: Edit page changes
Next Topic: No Data Found error however data still appears
Goto Forum:
  


Current Time: Thu Jun 04 19:52:16 CDT 2020